Judo Vršovice

Nejlepší oddíl na Kvalifikačním turnaji v Praze

Žáci

V neděli 3.4. se v Praze uskutečnil Kvalifikační turnaj pro mladší žáky na Přebor ČR a zároveň uzavřená soutěž pro Prahu starších žáků. Z Vršovic nastoupilo na tatami celkem 45 dětí, někteří již ostřílení borci, ale pro některé to byl první závod mimo náš oddíl. Většina ze zkušených závodníků potvrdila své kvality a získali, když už ne medaili, tak alespoň bodovaná umístění. Překvapili však i někteří „začátečníci“ a také nějaké zápasy vyhráli. Jiní poznali, že ostrý zápas je něco jiného, než kočkování se na tréninku a do budoucna budou muset máknout o trochu víc 🙂 .
Celkové výsledky jsou krásné. 11 zlatých, 6 stříbrných a 6 bronzových medailí! A to nám přineslo zisk krásného skleněného poháru od mistra skláře za nejlepší oddíl celé soutěže!!!

Po ukončení soutěže jednotlivců následovala soutěž smíšených družstev staršího žactva. Do této soutěže jsme nenastupovali s ambicí na vítězství, ale hlavně proto, aby si děti mohly ještě pozápasit a získat tak další cenné zkušenosti. Celkově jsme obsadili 4.místo, kdy jsme nejdříve prohráli s Baníkem Ostrava 2:8 (body Vondráková a Fictum),  zvítězili nad Academií I. 6:4 (Sikora, Vondráková, Šínová, Hartl, Fictum, Derfl),  prohráli a s Academií II. 4:6 (Sikora, Vondráková, Hartl, Fictum) a s TJ Kralupy 4:6 (Sikora, Vondráková, Hartl, Fictum).

Partneři klubu