Judo Vršovice

Český pohár Hranice a Ostrava 19.-20.3.22

Dorostenci
Žáci

O první letošní body do Ranking listu žáků i dorostenců vyjelo o tomto víkendu bojovat 32 vršovických závodníků.
Dorostenci se utkali v Hranicích na Moravě. Nejlépe si vedl Martin Sedlák v nejtěžší váhové kategorii když s přehledem porazil všechny své soupeře a zvítězil. Prvenství získal i Radomír Musil v kategorii U23 ve váze do 90 kg. Další medaile byly ze stříbra – vybojovali je Andrea Mertlová ve váze do 48 kg, Anička Kroužková ve váze do 70 kg a Dan Borecký ve váze do 73 kg. Pěkná umístění i body získali Olda Cejpek, Jakub Svoboda a Olexandr Brovdi.
Žáci měli svou soutěž na tradičním místě v Atletické hale v Ostravě. V sobotu jsme z 11 účastníků přivezli 5 medailí a stejně krásná 3 pátá místa. Stříbro vybojovala Verča Jeřábková, bronzové medaile Alex Eriksen, Ondra Lajčak, Emilka Sikorová a Kája Daňková. 5.místo Adam Kaleta, Mili Adamec a Kája Bulisová. Zlato sice tentokrát nebylo, ale při stejných výkonech a ponaučení se z chybiček to cinkne určitě příště!
V neděli pokračovali v soutěži starší žáci. Tady jsme měli zastoupení 7 závodníků. Krásným a bezchybným výkonem si pro zlato došla Zuzka Sadílková, když porazila všech 5 svých soupeřek před časovým limitem. Hned v prvním zápase zaváhala další naše výborná závodnice Lada Vondráková, ale další 3 utkání už naprosto jasně ovládla a získala tak 3. místo. Ostatním se už bohužel moc nedařilo,

Mladší žáky čeká 3.4. Kvalifikační závod v Praze, všichni pak budou o další body bojovat 14.-15.5. v Jablonci nad Nisou.

Partneři klubu